Chytrá zrací a sušící skříň zn. Dry Ager a Friulinox nabízí oproti jiným obdobným zařízením na domácím trhu technologicky a uživatelsky nejvyzrálejší řešení zrání masa, sušení fermentovaných uzenin, zrání sýrů, sušení hub, sušení ovoce a sušení bylinek.
Vyzrálé maso ze zrací a sušící skříně je nejvyšší úroveň kvality zrání masa. A to co do křehkosti, chuti a vůně a ještě s minimálními ztrátami na váze. Zrací skříň zkracuje potřebnou dobu na vyzrání. Při zachování vysoké kvality masa je správně vyzrálé maso ve zrací skříni dosažitelné UŽ za dobu 12 dnů.
Ekonomické důvody proč zrát hovězí maso
Příklad výpočtu: 20 kg pečeného hovězího masa v kupní ceně 9 Eur / kg = 180 Eur
Suché zrání Mokré zrání /vakuováním/
Ztráta váhy 15 % 0 %
Získané množství pro prodej 17 kg 20 kg
Prodejní cena kg 45 Eur 27 Eur
Hrubý obrat 765 Eur 540 Eur
Časové a následné ekonomické úspory dosáhnete díky vyzrálému masu ze zrací skříně při jeho kulinární úpravě, neboť všechny partie masa vyzrálé ve zrací skříni potřebují na kulinární úpravu až o 50 % kratší čas. Například čas potřebný na přípravu guláše z vyzrálého masa se zkrátí ze dvou a půl hodiny na padesát minut. Stejné je to při úpravách pečením, dušením, vařením. Vyzráním jakékoliv partie zvířete připravíte dokonalou surovinu pro kuchyňské zpracování.
Jak zrací skříň funguje, jak pracuje
Zrací skříň je vybavena programy, které je možné upravovat dle vlastních potřeb a ukládat je do paměti zařízení. Jednotlivé programy se skládají z několika fází (dehydratace, sušení, recirkulace vzduchu a uchování). Fáze jsou různé podle způsobu využití - zrání masa, sušení uzenin, zrání sýrů, nebo výroby jogurtů.
Prodejem skříně naše spolupráce se zákazníkem teprve začíná. Zákazníkovi skříň zapojíme a nastavíme parametry. Předáme programy pro jednotlivé činnosti a naučíme zákazníka se skříní pracovat. Nejlepší variantou je pokud má klient připravenou ½ JUT skotu. Společně bouráme a poté vkládáme do skříně podle představ klienta. V takovém případě vkládáme kolem 95 kg jednotlivých šálů. Bourání a úprava masa pro zrání je poněkud odlišná od KÚ. Důležité je nepořezané povrchové krytí. Od něj jsou závislé ztráty a rychlost zrání.
Zrací a sušící skříně je možné připojit do systému monitoringu dat v rámci HACCP.
Podrobné technické parametry zrací skříně najdete zde.
Cenu zrací skříně Vám sdělíme na vyžádání. Kontaktujte nás buď na emailu svoboda@gastronox.cz nebo tel.: 777 99 11 66.
Na cestě k pochopení procesů zrání masa a uzenin ve zracích skříních jsme strávili desítky hodin času různými experimenty, než jsme došli k poznáním vedoucím k optimálním výsledkům. Jak všichni víme, čas jsou peníze a my jsme tyto peníze a čas utratili za Vás. Celé toto know-how s předvolbami jednotlivých programů zracích skříní pro různé typy zrání Vám předáme osobně při uvedení od nás zakoupené zrací skříně ve Vašem provozu. Tento bonus umíme nabídnout v České republice pouze my, protože žádný jiný prodejce zracích skříní v naší zemi se do takové hloubky a ve spolupráci s aktivními řezníky zráním masa ve zrací skříni neponořil.
POZOR: Možnost nákupu zrací skříně na splátky
Zrací skříň zn. Dry Ager a Friulinox u nás můžete nakoupit i na splátky. Více info najdete zde.
Možnost získání dotace na nákup zrací skříně
Na nákup zrací skříně můžete požádat o dotaci, neboť se jedná o nákup technologie, která Vám umožní uvést na trh nový produkt - vyzrálé maso. Více informací poskytneme po e-mailu. Pište na svoboda@gastronox.cz
PRO VÍCE INFORMACÍ TÝKAJÍCÍCH SE NÁKUPU ZRACÍ SKŘÍNĚ VOLEJTE:
Karla Svobodu: tel.: 777 99 11 66, nebo piště na svoboda@gastronox.cz, nebo pošlete dotaz přes níže uvedený kontaktní formulář.