VŠE V JEDNOM Kompresor, kondenzátor, výparník a technologie suchého stárnutí – zrání masa v jedné jednotce jako kompaktní zásuvné stropní řešení. Výrobní jednotka suchého zrání je umístěna ve stropním výřezu ve stropě vaší chladicí komory a je připravena k použití! Zapojte ji a váš chladící box se stane plnohodnotnou komorou pro suché zrání pro maso, šunku, uzeniny, sýry a ryby.
V současné době jsou k dispozici tři výkonnostní třídy pro různé objemy místností:
Výrobní jednotky pro suché zrání DRY AGER® jsou k dispozici v různých verzích a lze je dokonale přizpůsobit vaší stávající chladicí infrastruktuře. Systém vše v jednom zahrnuje všechny související komponenty a lze jej nainstalovat jako kompaktní stropní řešení na pro vaši chladící buňku. V závislosti na velikosti boxu nebo podmínkách na místě se používá jedna ze tří výše uvedených dostupných tříd výkonu.
Pro ty, kteří chtějí fyzicky oddělit vnější jednotku od výparníku v boxu z důvodu nedostatku místa, odpadního tepla nebo hluku, má Split-Systém nebo systém výparníku všechny možnosti. Systémy jsou individuálně přizpůsobeny vašim potřebám a pro téměř všechny výkonové velikosti.
Všechny technické funkce suchého zrání jsou standardní součástí nabízených modelů. Systémy HumiControl®, DX AirReg® a integrované UVC sterilizační systémy zajišťují maximální spolehlivost parametrů a zaručují vždy spolehlivé, 100% reprodukovatelné výsledky stárnutí – zrání masa s maximální hygienickou bezpečností.
Systém ALL-IN-ONE
Kompresor, kondenzátor, výparník a technologie suchého stárnutí v jedné jednotce jako kompaktní zásuvné stropní řešení. Výrobní jednotka suchého stárnutí je umístěna ve stropním výřezu ve stropě vaší chladicí komory a je připravena k použití! Zapojte jej a vaše chladicí cela je plnohodnotnou komorou pro suché zrání pro maso, šunku, uzeniny, sýry a ryby.
Systém SPLIT
Vnější jednotka a jednotka výparníku jsou fyzicky odděleny. Split-Systém se používá, když je prostor nad vaší chladicí komorou omezený a montáž na strop komory není možná. Ale také tehdy, když se chcete vyhnout příliš velkému množství odpadního tepla nebo hluku v místnosti. Kompresor a kondenzátor jsou integrovány do venkovní jednotky, kterou lze flexibilně umístit mimo chladicí buňku ve vaší infrastruktuře. Celý systém je napojen na jednotku výparníku, která je umístěna ve vaší stávající chladicí komoře a obsahuje všechny technologie suchého stárnutí. Uvedení do provozu provádí technik chlazení na místě.
Split-Systém je individuálně přizpůsoben vašim požadavkům společně s odborníkem ze společnosti DRY AGER®. Jako první krok můžete poslat dotaz svoboda@gastronox.cz nebo nás kontaktovat telefonicky 777 991 166.
Systém VAPORATOR
Systém výparníku má pro vás smysl, pokud chcete svůj stávající chladicí systém a chladicí buňku dovybavit technologií suchého zrání. Jednotka výparníku DRY AGER® je namontována ve vaší chladicí komoře a přímo připojena k vaší stávající venkovní jednotce nebo chladicímu systému. Celý systém je řízen pomocí nezávislé řídící jednotky. To vám umožní využít vaši stávající chladicí infrastrukturu a rozšířit ji o související technologie potřebné pro suché zrání.
Systém výparníku je přizpůsoben pro váš chladicí systém a potřebám vaší stávající infrastruktury. Můžete nám poslat dotaz svoboda@gastronox.cz nebo nás kontaktovat telefonicky 777 991 166.
Plně vybavená komora pro suché stárnutí – zrání, nebo klimaticky řízená komora může být vytvořena z jakékoli chladicí buňky nebo chladící místnosti v několika jednoduchých krocích. Zvláště praktické, pokud chcete převést již existující buňku. Výrobní jednotky suchého stárnutí DRY AGER® se jednoduše umístí na vaši buňku nebo se integrují do vaší infrastruktury jako rozdělené řešení.
Při vašem vážném zájmu, kontaktujte nás, sdělíte nám stav vašeho chladícího boxu. Poté obdržíte krátký seznam otázek, které určí vaše požadavky. Ve druhém kroku odborníci DRY AGER vypracují ideální splitové řešení, které bude vyhovovat vašim potřebám.
Systém výparníku má pro vás smysl, pokud chcete svůj stávající chladicí systém a chladicí buňku dovybavit technologií suchého stárnutí. Jednotka výparníku DRY AGER® je namontována ve vaší chladicí komoře a přímo připojena k vaší stávající venkovní jednotce nebo chladicímu systému. Celý systém je řízen pomocí nezávislé řídící jednotky. To vám umožní využít vaši stávající chladicí infrastrukturu a rozšířit ji o související technologie potřebné pro suché zrání.
Systém výparníku je přizpůsoben pro váš chladicí systém a je dokonale přizpůsoben vašim potřebám a vaší stávající infrastruktuře. Kontaktujte nás a sdělte vaši potřebu. Dále obdržíte seznam otázek. Po zodpovězení otázek expert na zrání a sušení masa a specialista na chlazení ze společnosti DRY AGER vypracují to správné řešení.
DX 6000 PREMIUM – pro kapacitu až 10 m³, Art. č. DX6000
DX 7000 PREMIUM – pro kapacitu až 16 m³, Art. č. DX7000
DX 8000 PREMIUM – pro kapacitu až 24 m³, Art. č. DX8000
Dry Ager DX 1000 Saltair nerezová nádoba
Kvalitní vanka z nerezové oceli určená pro uložení himalájských solných desek Saltair® Crystal, které dozrávajícímu masu dodávají intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrací proces i regulaci vlhkosti.
Charakteristika:
- vanka určená pro uložení solných bloků Saltair® Crystal
- model pro skříň Dry Ager DX 1000
- vysoce kvalitní nerezový materiál V4A
- vkládá se s obsahem na podlahu lednice
- objem kompatibilní se sadou solných desek DX0055
Dry Ager DX 500 Saltair nerezová nádoba
Kvalitní vanka z nerezové oceli určená pro uložení himalájských solných desek Saltair® Crystal, které dozrávajícímu masu dodávají intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrací proces i regulaci vlhkosti.
Charakteristika:
- vanička určená pro uložení solných bloků Saltair® Crystal
- model pro skříň Dry Ager DX 500
- vysoce kvalitní nerezový materiál V4A
- vkládá se s obsahem na podlahu lednice
- objem kompatibilní se sadou solných desek DX0058
Důležité upozornění: Sada solných desek DX0058 není součástí balení!
Dry Ager DX 1000 Saltair sada solných desek
Přírodní himalájské solné desky Saltair® Crystal dodávají zrajícímu masu intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrající proces i regulaci vlhkosti. Solné desky se vkládají na dno lednice.
Charakteristika:
- sada 4 ks himalájských solných desek
- 100% přírodní
- určené pro model skříně Dry Ager DX 1000
- pro intenzivnější aroma a chuť masa
- přirozená podpora procesu zrání masa a regulace vlhkosti
- předpokládaná životnost cca 2 roky
- doporučujeme solné desky vložit do nerezové misky DX0070 (není součástí balení)
Dry Ager DX 500 Saltair sada solných desek
Přírodní himalájské solné desky Saltair® Crystal dodávají zrajícímu masu intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrající proces i regulaci vlhkosti. Solné desky se vkládají na dno lednice.
Charakteristika:
- sada 2 ks himalájských solných desek
- 100% přírodní
- určené pro model skříně Dry Ager DX 500
- pro intenzivnější aroma a chuť masa
- přirozená podpora procesu zrání masa a regulace vlhkosti
- předpokládaná životnost cca 2 roky
- doporučujeme solné desky vložit do nerezové misky DX0075 (není součástí balení)
Dry Ager DX 1000 nerezové závěsné rameno
Závěsné rameno určené pro model skříně Dry Ager DX 1000 disponuje nosností až 80 kg. Pomocí kovových háků můžete na nerezové závěsné rameno snadno pověsit celé kusy hřbetů nebo masa i s kostí, které vytvářejí ideální podmínky pro proces suchého zrání masa.
Charakteristika:
- závěsné rameno
- kvalitní nerezová ocel
- určené pro model skříně Dry Ager DX 1000
- patentovaný vzor
- možnost uchycení ramene v různých výškách
- možnost současného uchycení dvou nerezových ramen v jedné výšce
- maximální nosnost 80 kg / závěs
- v balení 1 ks
Dry Ager DX 500 nerezové závěsné rameno
Závěsné rameno určené pro model skříně Dry Ager DX 500 disponuje nosností až 15 kg. Pomocí kovových háků můžete na nerezové závěsné rameno snadno pověsit celé kusy hřbetů nebo masa i s kostí, které vytvářejí ideální podmínky pro proces suchého zrání masa.
Charakteristika:
- nerezové závěsné rameno
- určené pro model skříně Dry Ager DX 500
- patentovaný vzor
- možnost uchycení ramene v různých výškách
- možnost současného uchycení dvou nerezových ramen v jedné výšce
- maximální nosnost 15 kg / závěs
- v balení 1 ks
Dry Ager DX 1000 rošt celý
Originální příslušenství pro zrací skříně
Dry Ager. Kovový rošt v plné hloubce umožňuje přehledné uložení masa nebo uzenin, které budou procházet procesem suchého zrání.
Charakteristika:
- zásuvný rošt pro chladící skříň Dry Ager DX 1000
- plná hloubka
- umožňuje uložení nebo vystavení masa a šunek
- umožňuje spodní zavěšení klobás
- robustní provedení
- možnost použití v různých výškách
- nosnost 40 kg / rošt
- max.kapacita 5 roštů
- cena za 1 ks
Dry Ager DX 1000 rošt poloviční
Originální příslušenství pro chladící skříně Dry Ager. Kvalitní kovový rošt díky své poloviční hloubce umožňuje variabilní uložení masa nebo šunek i současné zavěšení celých hřbetů.
Charakteristika:
- zásuvný rošt pro chladící skříň Dry Ager DX 1000
- poloviční hloubka
- umožňuje uložení nebo vystavení částí masa a současné zavěšení celých hřbetů
- umožňuje spodní zavěšení klobás
- robustní provedení
- možnost použití v různých výškách
- možnost umístění v přední nebo zadní části skříně
- nosnost 25 kg / rošt
- max.kapacita 5 roštů
- cena za 1 ks na dotaz
Dry Ager DX 500 rošt celý
Originální příslušenství pro zrací skříně Dry Ager. Kovový rošt v plné hloubce umožňuje přehledné uložení masa nebo uzenin, které budou procházet procesem suchého zrání.
Charakteristika:
- zásuvný rošt pro chladící skříň Dry Ager DX 500
- plná hloubka
- umožňuje uložení nebo vystavení masa a šunek
- umožňuje spodní zavěšení klobás
- robustní provedení
- možnost použití v různých výškách
- nosnost 20 kg / rošt
- max.kapacita 5 roštů
- cena za 1 ks
Dry Ager DX 500 rošt pro klobásy a šunky
Kovový rošt speciálně vyvinutý pro položení nebo zavěšení klobás, šunek a ostatních uzenin umožňuje univerzální umístění do skříně dle požadavku na optimální proces suchého zrání.
Charakteristika:
- speciální rošt pro chladící skříň Dry Ager DX 500
- vyvinutý pro uložení nebo zavěšení šunek, klobás a ostatních uzenin
- patentovaný tvar mřížky 2 v 1 umožňující zavěšení uzenin za uzenářský špagát (výstupky na mřížce otočeny vzhůru) nebo přímé přehození klobás nebo párků (výstupky na mřížce otočeny směrem dolů) - bez nutnosti použití háčků
- možnost použití v různých výškách
- možnost umístění v přední nebo zadní části skříně
- možnost současného vložení 2 roštů v jedné výšce
- cena za 1 ks na dotaz
Dry Ager DX 1000 rošt speciální
Charakteristika:
- speciální rošt pro chladící skříň Dry Ager DX 1000
- vyvinutý pro uložení nebo zavěšení šunek, klobás a ostatních uzenin
- patentovaný tvar mřížky 2 v 1 umožňující zavěšení uzenin za uzenářský špagát (výstupky na mřížce otočeny vzhůru) nebo přímé přehození klobás nebo párků (výstupky na mřížce otočeny směrem dolů) - bez nutnosti použití háčků
- možnost použití v různých výškách
- možnost umístění v přední nebo zadní části skříně
- možnost současného vložení 2 roštů v jedné výšce
- cena za 1 ks
Díky důmyslnému tvaru mřížky 2 v 1 (chráněno zákonem) je to ideální způsob zavěšení provázky klobásy stejně jako páry klobás. V závislosti na požadavcích tento zásuvný polici lze vložit dvěma způsoby, což zaručuje optimální skladovací podmínky pro vás klobásy, salámy a šunky.
A) „Uchycení nástavců“ směřující nahoru: provázky klobásy nebo klobásové příze lze jednoduše zavěsit přes každé oko (viz ilustrace produktu 2 a 3). Už není potřeba S- háčky nebo jiné pomůcky.
B) „Připojovací oka“ směřující dolů: je to snadný způsob, jak připojit páry klobása v ‚zářezu‘.
Tento stojan na klobásy zabírá pouze polovinu hloubky DRY AGER DX 1000 Premium S, DX 1000 Premium nebo DX 1000 a to zajišťuje flexibilní umístění v chladničce pro suché stárnutí. Dva stojany klobásy mohou být umístěné na každé úrovni.
Dry Ager filtr s aktivním uhlím
Originální náhradní filtr s aktivním uhlím je určený pro lednice pro suché zrání masa Dry Ager. Pro maximální účinnost filtru a správný proces zrání masa doporučujeme měnit karbonový filtr 1x ročně.
Charakteristika:
- filtr s aktivním uhlím zajišťující dokonalou dezinfekci při procesu zrání masa
- kompatibilní s modely Dry Ager DX 500 a DX 1000
- snadná výměna bez použití nástrojů
- pro správný průběh procesu zrání výměna 1x za rok
Dry Ager UVC žárovka
Originální UVC žárovka zajišťující správnou funkci dezinfekčního systému, který pravidelně sterilizuje vzduch v lednici pro suché zrání masa. Pro správnou činnost tohoto systému je nutná pravidelná výměna žárovky, alespoň 1x ročně při plném provozu.
Charakteristika:
- UVC žárovka zajišťující dokonalou dezinfekci při procesu zrání masa
- snadná a rychlá výměna na základě přiloženého manuálu
- pro správný průběh procesu zrání výměna 1x za rok
Pečlivě vybírejte ze dvou variant:
- typ UVC1 - žárovka určená pro všechny modely Dry Ager DX 500 a vybrané modely Dry Ager DX 1000
- typ UVC2 - žárovka určená pro vybrané modely Dry Ager DX 1000
Pro správnou volbu varianty UVC žárovky u skříně Dry Ager DX 1000 se řiďte servisním číslem (viz přiložené foto), které naleznete na typovém štítku. Typový štítek je umístěn na levé vnitřní straně, ve spodní části lednice pro suché zrání masa Dry Ager.
Dry Ager označovací štítky
Plastové štítky jsou vhodné pro označení masa, uzenin a jiných potravin určených pro proces suchého zrání. Na omyvatelnou plochu jednoduše vyznačíte potřebné hodnoty jako je druh masa, datum vložení nebo počáteční a průběžná hmotnost.
Charakteristika:
- plastové označovací štítky
- možnost opakovaného použití
- omyvatelné (stíratelné)
- uchycení štítku na šňůrku (např. na uzeniny) nebo vložením do kovového zápichu
- rozměr popisovací plochy cca 8 x 3,6 cm
Obsah balení: 20 ks označovacích štítků, 20 ks kovových zápichů
Cena 419 Kč bez DPH
Upozornění: Design štítku se může lišit dle aktuálního vzoru výrobce!
Bible suchého zrání
The Dry Aging Bible z vás učiní dokonalé profesionály. Vůbec poprvé na světě byly všechny důležité aspekty metody suchého zrání shrnuty do jedné publikace. V „Bibli suchého zrání“ najdete vyčerpávající informace, odborné znalosti, návody a překvapivé inspirace. Na více než 330 stranách se dozvíte vše o metodě suchého zrání a rafinaci masa, drůbeže, šunky, uzenin, sýrů a dokonce i ryb v chladničce DRY AGER®.
Tato kniha vysvětluje historii a současné trendy suchého zrání do posledního detailu, včetně těch vědeckých. S úžasnými fotografiemi a podrobnými návody ukazuje příklady, jak zušlechtit maso, jak vyrobit světoznámou šunku a salám nebo jak se věnovat rybám a sýrům. Kniha obsahuje kulinářské tipy s recepty od slavných šéfkuchařů. Kniha vás krok za krokem provede celým procesem suchého zrání v teorii i praxi, od výběru správného masa nebo jiného jídla, přes dokonalou přípravu syrového produktu, použití vhodných nástrojů, výběr správného programu suchého zrání až po přípravu rafinovaného produktu s lahodnými kuchařskými recepty.
Vybíráme z obsahu:
- Základy suchého zrání
- Znalost produktu
- Praktické ukázky suchého zrání s tipy a triky
- Vše o SmartAging®
- Workshopy s pokyny krok za krokem
- Recepty na zrání masa (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbež a jehněčí)
- Recepty na zrání šunky
- Recepty na zrání klobás
- Recepty na zrání ryb
- Recepty na zrání sýrů
- Recepty na sušení zeleniny nebo těstovin
- Recepty na vaření
- Vše o suchém zrání
- Množství fotografií nejvyšší úrovně
Specifikace:
- 336 stran
- anglický jazyk
- pevná vazba potažená plátnem
- Vydavatel : Aaron a Christian Landig
- Texty a koncepce : Peter Wagner
- Cena 1 540Kč bez DPH