Nákup všech zařízení, která zde nabízíme, můžete financovat výhodným úvěrem. Více info zde.
Dodavatel zrací, mrazící, chladící, pečící
a chytré multifunkční gastro techniky
Poptávky a objednávky:
Karel Svoboda, obchodní ředitel
Mobil: 777 99 11 66
Facebook Gastronox

Zrací skříň Dry Ager DX 500

DRY AGER® je profesionální lednice (skříň) na suché zrání masa, klobás, salámů i sýrů. DRY AGER® je ideální pro řezníky, restaurace, lovce a všechny gurmány, kteří dokáží ocenit delikatesní chuť kvalitního vyzrálého masa. Lednice umožňuje přípravu masa hovězího, vepřového nebo zvěřiny, sušené šunky i salámů a klobás. V lednici maso zraje ideálně s kostí při konstantní vlhkosti kolem 85 % a teplotě 2 ° C. Díky elegantnímu nadčasovému designu může být lednice Dry-Ager pro suché zrání masa nedílnou součástí interiéru.

Charakteristika:

  • lednice na suché zrání masa
  • bez nutnosti přívodu vody
  • nadčasový moderní design
  • použití nejmodernějších patentovaných technologií podporujících zrající proces
  • vnější povrch v saténově černém provedení
  • izolační sklo s UV filtrem chránící vnitřní obsah před UV zářením
  • přesné nastavení a řízení vlhkosti regulátorem HumiContro® v rozmezí 40% až 90%
  • systém DX AirReg® - záruka dokonalého mikroklima, správného proudění vzduchu a nepřetržité funkce i při vnější kolísavé teplotě
  • SmartAging® - technologie stárnutí masa
  • vysoká ochrana proti bakteriím díky kombinaci filtru s aktivním uhlím a UV-ventilačního dezinfekčního systému
  • DRY AGER® elektronický řídící systém pro přesnou regulaci teploty v rozsahu 0°C až 30°C s přesností nastavení na 0,1 ° C 
  • vnitřní LED osvětlení
  • optický a akustický alarm
  • automatické odmrazení a odpařování
  • malý úbytek hmotnosti (hovězí maso s kostí cca. 7-8 % za 4 týdny, 12 % za 6 týdnů, vepřové maso cca. 9-10 % za 3 týdny hmotnosti)
  • možnost zapuštění do zdi
  • dvířka s rámem z nerezové oceli s možností změny levo/pravostranného otevírání
  • uzamykatelné dveře s magnetickou těsnící lištou
  • 100% vyrobeno v Německu

 

Dry Ager DX 500 Saltair nerezová nádoba

Kvalitní vanka z nerezové oceli určená pro uložení himalájských solných desek Saltair® Crystal, které dozrávajícímu masu dodávají intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrací proces i regulaci vlhkosti.

Charakteristika:

  • vanička určená pro uložení solných bloků Saltair® Crystal
  • model pro skříň Dry Ager DX 500
  • vysoce kvalitní nerezový materiál V4A
  • vkládá se s obsahem na podlahu lednice
  • objem kompatibilní se sadou solných desek DX0058

Důležité upozornění: Sada solných desek DX0058 není součástí balení!

 

Dry Ager DX 500 Saltair sada solných desek

Přírodní himalájské solné desky Saltair® Crystal dodávají zrajícímu masu intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrající proces i regulaci vlhkosti. Solné desky se vkládají na dno lednice.

Charakteristika:

  • sada 2 ks himalájských solných desek
  • 100% přírodní
  • určené pro model skříně Dry Ager DX 500
  • pro intenzivnější aroma a chuť masa
  • přirozená podpora procesu zrání masa a regulace vlhkosti
  • předpokládaná životnost cca 2 roky
  • doporučujeme solné desky vložit do nerezové misky DX0075 (není součástí balení)

 

Dry Ager DX 500 nerezové závěsné rameno  

Závěsné rameno určené pro model skříně Dry Ager DX 500 disponuje nosností až 15 kg. Pomocí kovových háků můžete na nerezové závěsné rameno snadno pověsit celé kusy hřbetů nebo masa i s kostí, které vytvářejí ideální podmínky pro proces suchého zrání masa.

Charakteristika:

  • nerezové závěsné rameno
  • určené pro model skříně Dry Ager DX 500
  • patentovaný vzor
  • možnost uchycení ramene v různých výškách
  • možnost současného uchycení dvou nerezových ramen v jedné výšce
  • maximální nosnost 15 kg / závěs
  • v balení 1 ks

 

Dry Ager DX 500 rošt celý

Originální příslušenství pro zrací skříně Dry Ager. Kovový rošt v plné hloubce umožňuje přehledné uložení masa nebo uzenin, které budou procházet procesem suchého zrání.

Charakteristika:

  • zásuvný rošt pro chladící skříň Dry Ager DX 500
  • plná hloubka
  • umožňuje uložení nebo vystavení masa a šunek
  • umožňuje spodní zavěšení klobás
  • robustní provedení
  • možnost použití v různých výškách
  • nosnost 20 kg / rošt
  • max.kapacita 5 roštů
  • cena za 1 ks

 

Dry Ager DX 500 rošt pro klobásy a šunky

Kovový rošt speciálně vyvinutý pro položení nebo zavěšení klobás, šunek a ostatních uzenin umožňuje univerzální umístění do skříně dle požadavku na optimální proces suchého zrání.

Charakteristika:

  • speciální rošt pro chladící skříň Dry Ager DX 500
  • vyvinutý pro uložení nebo zavěšení šunek, klobás a ostatních uzenin
  • patentovaný tvar mřížky 2 v 1 umožňující zavěšení uzenin za uzenářský špagát (výstupky na mřížce otočeny vzhůru) nebo přímé přehození klobás nebo párků (výstupky na mřížce otočeny směrem dolů) - bez nutnosti použití háčků
  • možnost použití v různých výškách
  • možnost umístění v přední nebo zadní části skříně
  • možnost současného vložení 2 roštů v jedné výšce
  • cena za 1 ks na dotaz

 

Dry Ager filtr s aktivním uhlím

Originální náhradní filtr s aktivním uhlím je určený pro lednice pro suché zrání masa Dry Ager. Pro maximální účinnost filtru a správný proces zrání masa doporučujeme měnit karbonový filtr 1x ročně.

Charakteristika:

  • filtr s aktivním uhlím zajišťující dokonalou dezinfekci při procesu zrání masa
  • kompatibilní s modely Dry Ager DX 500 a DX 1000
  • snadná výměna bez použití nástrojů
  • pro správný průběh procesu zrání výměna 1x za rok

 

Dry Ager UVC žárovka

Originální UVC žárovka zajišťující správnou funkci dezinfekčního systému, který pravidelně sterilizuje vzduch v lednici pro suché zrání masa. Pro správnou činnost tohoto systému je nutná pravidelná výměna žárovky, alespoň 1x ročně při plném provozu.

Charakteristika:

  • UVC žárovka zajišťující dokonalou dezinfekci při procesu zrání masa
  • snadná a rychlá výměna na základě přiloženého manuálu
  • pro správný průběh procesu zrání výměna 1x za rok

Pečlivě vybírejte ze dvou variant:

  • typ UVC1 - žárovka určená pro všechny modely Dry Ager DX 500 a vybrané modely Dry Ager DX 1000
  • typ UVC2 - žárovka určená pro vybrané modely Dry Ager DX 1000

Pro správnou volbu varianty UVC žárovky u skříně Dry Ager DX 1000 se řiďte servisním číslem (viz přiložené foto), které naleznete na typovém štítku. Typový štítek je umístěn na levé vnitřní straně, ve spodní části lednice pro suché zrání masa Dry Ager.

 

Dry Ager označovací štítky

Plastové štítky jsou vhodné pro označení masa, uzenin a jiných potravin určených pro proces suchého zrání. Na omyvatelnou plochu jednoduše vyznačíte potřebné hodnoty jako je druh masa, datum vložení nebo počáteční a průběžná hmotnost.

Charakteristika:

  • plastové označovací štítky
  • možnost opakovaného použití
  • omyvatelné (stíratelné)
  • uchycení štítku na šňůrku (např. na uzeniny) nebo vložením do kovového zápichu
  • rozměr popisovací plochy cca 8 x 3,6 cm

Obsah balení: 20 ks označovacích štítků, 20 ks kovových zápichů

Cena 419 Kč bez DPH

Upozornění: Design štítku se může lišit dle aktuálního vzoru výrobce!

 

Dry Ager otočný háček z nerezové oceli - nosnost 100 kg

Nerezový S-háček s otočným středovým kloubem ve variantách s různou nosností pro zpracování a zavěšení zvěřiny do chladící skříně.

 

Bible suchého zrání

The Dry Aging Bible z vás učiní dokonalé profesionály.  Vůbec poprvé na světě byly všechny důležité aspekty metody suchého zrání shrnuty do jedné publikace. V „Bibli suchého zrání“ najdete vyčerpávající informace, odborné znalosti, návody a překvapivé inspirace. Na více než 330 stranách se dozvíte vše o metodě suchého zrání a rafinaci masa, drůbeže, šunky, uzenin, sýrů a dokonce i ryb v chladničce DRY AGER®.

Tato kniha vysvětluje historii a současné trendy suchého zrání do posledního detailu, včetně těch vědeckých. S úžasnými fotografiemi a podrobnými návody ukazuje příklady, jak zušlechtit maso, jak vyrobit světoznámou šunku a salám nebo jak se věnovat rybám a sýrům. Kniha obsahuje kulinářské tipy s recepty od slavných šéfkuchařů. Kniha vás krok za krokem provede celým procesem suchého zrání v teorii i praxi, od výběru správného masa nebo jiného jídla, přes dokonalou přípravu syrového produktu, použití vhodných nástrojů, výběr správného programu suchého zrání až po přípravu rafinovaného produktu s lahodnými kuchařskými recepty.

Vybíráme z obsahu:

  • Základy suchého zrání
  • Znalost produktu
  • Praktické ukázky suchého zrání s tipy a triky
  • Vše o SmartAging®
  • Workshopy s pokyny krok za krokem
  • Recepty na zrání masa (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbež a jehněčí)
  • Recepty na zrání šunky
  • Recepty na zrání klobás
  • Recepty na zrání ryb
  • Recepty na zrání sýrů
  • Recepty na sušení zeleniny nebo těstovin
  • Recepty na vaření
  • Vše o suchém zrání
  • Množství fotografií nejvyšší úrovně

Specifikace:

  • 336 stran
  • anglický jazyk
  • pevná vazba potažená plátnem
  • Vydavatel : Aaron a Christian Landig
  • Texty a koncepce : Peter Wagner
  • Cena 1 540Kč bez DPH
Technické detaily

teplotní rozsah od 0 °C do 30 °C, nastavitelný v krocích po 0,1°C
nastavení vlhkosti od 40% do 90%
spotřeba energie za rok 365 KWh
maximální zatížení - 2 hovězí hřbety o délce 50 cm nebo do 20 kg masa na policích 
vnitřní využitelný objem 134 l 
vnitřní rozměr 71 x 50 x 43 cm (v x š x h)
vnější rozměr 90,5 x 60 x 61 cm
hmotnost 52 kg
napětí 220 - 240 V

 
Kontakty
GASTRONOX s.r.o.
S. K. Neumanna 756
500 02 Hradec Králové
IČO: 077 61 830
DIČ: CZ07761830
Kontakty
Karel Svoboda, obchodní ředitel
M: 777 99 11 66
E: gastronoxsro@gmail.com
Kontakty
Slávek Hamaďák, jednatel
M: 604 948 329
E: gastronoxsro@gmail.com
Kontakty
Milan Živec, obchodní zástupce
pro Prahu a Střední Čechy
M.: 607 018 769
E: gastronoxsro@gmail.com
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.