Nákup všech zařízení, která zde nabízíme, můžete financovat výhodným úvěrem. Více info zde.
Dodavatel zrací, mrazící, chladící, pečící
a chytré multifunkční gastro techniky
Poptávky a objednávky:
Karel Svoboda, obchodní ředitel
Mobil: 777 99 11 66
Facebook Gastronox

Rozšiřujeme nabídku o šokery boostery do průmyslové výroby

Zchlazovací a zmrazovací boxy a tunely řady BOOSTER T HP a BOOSTER T HP XXL rozšiřují širokou škálu tunelů Friulinox pro použití v oblasti potravinářského průmyslu. Jsou vyrobeny z velmi silné nerezové oceli a jsou osazeny oddělenými kondenzačními jednotkami se zvýšeným výkonem o 50%. Šokery BOOSTER řady HP jsou proto vhodné pro intenzivní použití a zchlazování a zmrazovací velkého množství potravin, a to i vakuově balených. Dotykový displej usnadňuje identifikaci požadovaných funkcí. Například tlačítko "Předchladit" stačí zvolit pouze jednou na začátku pracovních cyklů. Tím se systém připraví na zchlazování nebo zmrazování velmi horkých potravin čerstvě vyjmutých např. z konvektomatu nebo jiného tepelného spotřebiče. Funkce předběžného chlazení se okamžitě deaktivuje otevřením dveří.

Šokery BOOSTER jsou vhodné pro použití s vozíky běžně používanými v provozech hromadného a veřejného stravování, v pekařských a cukrářských  provozech  apod. 
Mohou být také přizpůsobeny, aby vyhovovaly konkrétním vozíkům, které jsou v daném provozu používány, nebo specifickým výrobním cyklům.

Kapacita jednotlivých modelů je od 1 vozíku na GN 2/1 (40 GN 1/1) až po 4 vozíky na 20 GN 2/1 (160 GN 1/1). Lze používat i pekařské vozíky na plechy EN 2, tj. plechy 600 x 800 mm.
Všechny modely jsou buď jednostranné, případně průjezdné, tzn., že mají dveře jen vepředu, nebo i v zadní části šokeru. Šoker (box nebo tunel) může být  proto umístěn mezi přípravnou a chladírnou. Z přípravny se Booster naskladňuje a zchlazený či zmrazený produkt se vyskladňuje z druhé strany z chladírny. Tímto způsobem je zcela vyloučeno porušení teplotního řetězce lidským faktorem.

Všechny modely mají oddělenou kondenzační jednotku, která se umisťuje do strojovny vzdálené cca 10 až 15 m od šokeru. 

 

Proč šoker Friulinox řady BOOSTER T HP a BOOSTER T HP XXL

V odvětví veřejného a hromadného stravování by měla být bezpečnost potravin zásadní prioritou. Možná vás překvapí, ale nesprávné nakládání s potravinami je hlavním důvodem znehodnocení potravin v těchto provozech. Proto Friulinox, na základě více než třicetiletých zkušeností se zchlazováním, vyvinul a uvedl na trh zcela nový typ šokerů, řadu BOOSTER, která kromě zchlazování a zmrazování potravin zvládne i rozmrazování potravin v souladu s požadavky HACCP.

Je to právě rozmrazování, které se řeší v podnicích společného stravování všemožnými způsoby, protože se jedná o časově náročnou operaci. Přitom z hlediska senzorické, nutriční a mikrobiologické bezpečnosti potravin se jedná o velmi důležitý proces.

K tomu, abychom servírovali ty nejlepší pokrmy, nestačí pouze pracovat s kvalitními surovinami. Ty je třeba správně teplotně ošetřit a to v průběhu celého procesu přípravy. Tzn. od nákupu, uskladnění, přípravy až po výdej.

Rychlým snížením teploty v celém profilu potraviny blokujeme odpařování,  udržujeme vnitřní obsah tekutin a zachováváme nezměněné senzorické vlastnosti. Při správném zmrazení obsažené tekutiny tvoří tzv. mikrokrystaly, které neporušují vnitřní strukturu potraviny. 

Na závěr, správným rozmrazením nepřerušujeme teplotní cyklus a potravině ponecháváme nutný čas ke zpětné absorpci tekutin a dosažení původní šťavnatosti a kompaktnosti.

Friulinox tak na základě dlouholeté spolupráce s respektovanými univerzitami a výzkumnými centry a na základě mnoha studií uvedl na trh zařízení - BOOSTER, které dokáže dle požadavků HACCP správně zchladit, zmrazit, a rozmrazit potravinu tak, aby byla k dispozici zákazníkům vždy v původní kvalitě a konzistenci.

Můžeme tak hostům podávat sezonní potraviny i mimo sezónu v prvotřídní kvalitě.  

Zbrusu nový 5" dotykový ovládací panel umožňuje výběr procesů jednoduchým dotykem a díky vysvětlujícím fotografiím je snadné najít produkt, který si přejete připravit. Nebo můžete využít znalostí našich mezinárodních kuchařů a vyzkoušet jeden z více než 350 předem připravených postupů, které můžete v případě potřeby upravit a uložit.

Jsme si jisti, že Booster se stane vaším důležitým pomocníkem při přípravě pokrmů, při lepší organizaci kuchyňských procesů a podstatně tak snížíte ztráty na potravinách, ale i času a peněz. 
Kromě volby funkce (šokové zchlazování, zmrazování a řízené rozmrazování) mohou uživatelé také spravovat a nastavovat všechny parametry, jako je teplota, rychlost ventilátoru nebo vlhkost. S programem Booster máte k dispozici celou řadu procesů a speciálních funkcí.

 
Kontakty
GASTRONOX s.r.o.
S. K. Neumanna 756
500 02 Hradec Králové
IČO: 077 61 830
DIČ: CZ07761830
Kontakty
Karel Svoboda, obchodní ředitel
M: 777 99 11 66
E: gastronoxsro@gmail.com
Kontakty
Slávek Hamaďák, jednatel
M: 604 948 329
E: gastronoxsro@gmail.com
Kontakty
Milan Živec, obchodní zástupce
pro Prahu a Střední Čechy
M.: 607 018 769
E: gastronoxsro@gmail.com
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.